Rijangst en Faalangst

blabla
Wat kunnen wij voor u doen?

Veel mensen zijn bang wanneer ze in de auto zitten. De mate van de angst varieert sterk. Soms treedt de angst alleen maar op in zeer specifieke situaties, situaties die zich bijna nooit voordoen. Maar de angst kan ook zó heftig zijn dat iemand halsstarrig weigert om nog de auto in te stappen.

 

Rijangst kan ontstaan na een incident of psychische problemen maar in de meeste gevallen is de onzekerheid een geleidelijk gevolg van onvoldoende ervaring op de weg. Wie rijangst heeft mist overzicht van het verkeer en krijgt het gevoel de controle over zowel de auto als zichzelf te verliezen. Het faal angst examen is bedoeld voor leerlingen met faalangst voor het rijexamen. Dit speciale examen kunt u ook aanvragen als u al in het traject nader onderzoek rijvaardigheid zit.

 

Rijangst maakt het leven wat complex. Eigenlijk levert de angst je alleen maar nadelen op. Er zijn veel voorbeelden te noemen van vervelende dingen waar je als rijangstige mee te maken krijgt. Het gaat hierbij over het algemeen om knelpunten die anderen simpelweg niet zien en die je zelf misschien ook nooit eerder bewust hebt bemerkt.

Je wordt begeleid door gecertificeerd Faalangstinstructeur.

Wij kunnen leerlingen met rij- en faalangst vanaf het begin begeleiden.

Video