RIJOPLEIDINGEN

Mensen met Autisme, ADHD, ADD, faalangst of verwante problemen zijn vaak even capabel als ieder ander om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen!

faalangst
Rijgeschiktheid en Gezondheidsverklaring

Wil jij je rijbewijs halen? Dan moet je theorie en praktijkexamen doen en een gezondheidsverklaring invullen.Omdat het belangerijk is dat je gezond genoeg bent om aan het verkeer deel te nemen. Voor jezelf en anderen weggebruikers. Een gezondheids verklaring vul je zelf in, want het gaat om jou persoonlijke gegevens en die zijn vertrouwlijk. Je vult de verklaring in op Mijn.CBR.NL en betaald deze via ideal.

Als je een of meer vragen op de Gezondheidsverklaring beantwoord, dan is een onderzoek door de arts nodig. Wij informeren je graag wat er bij dit traject komt kijken en hoe deze procedure loopt.

Voor autisme en AD(H)D is er altijd een medische keuring nodig. De CBR-keuring en rijtest voor het aantonen van je rijgeschiktheid blijft.